London calling.

Mina 8-timmars pass med sömn har reducerats oerhört kraftigt. 

Genom trevligt häng i Lunden hos Thérese och Lina med räkor och champagne och skratt och musik och sedan vidare in till stan och spritluckan för dans och öl gjordes att hemkomsten blev framflyttad allt längre. 

Peter Siepen hälsade oss välkomna personligen. stort wie.

Tillslut så tog jag taxi (!) hem. Det var Lina som insisterade och ja, det är faktiskt dem som planerar mitt liv så. Och jag skällde och blev sur på taxigubben. Och det är en väldigt ovanlighet att jag blir arg och skäller och surar. Fan vad sur jag var och fan vad jag skällde.

Jag somnade, med kläder och allt på, för att sova i en och en halv timme tills pappa, syster och Björn kom och hämta upp mig för vidare förflyttning till Landvetter och framtiden. 

Alla som känner mig vet att jag blir sjuk, bitter och virrig person med oerhört dålig humor när jag inte får mina 8 timmars sömn. Men imorse var det ett undantag för hjärnan dansade samba och salsa och jag var sjukt pepp på allt. Tills planet lyfte och vi bröt igenom molnen som var de mjukaste, fluffigaste dammtussar jag någonsin sett. Efter det sov jag gott tills det var 20 min kvar av resan. 

Men nu när jag sitter på mitt hostel, som by the way är sjuuuuukt mycket fräschare än generator någonsin var. Har som sagt inte sett rummen än då jag väntar på att få checka in och slänga mig på sängen and get a chance to catch up my eight hours.  

För övrigt blir jag antingen sjukt torr eller så får jag sjukt dålig humor när jag inte fått mina timmar. Nu är jag sjukt torr och inte är social för fem öre och killen som sitter bredvid och kollar på Grey's anatomy och skrattar ensam för sig själv tycker nog jag är ett större freak än han. 

Annars är det lugnt och jag känner mig hemma, förutom att jag är rädd att jag inom närmaste framtid kommer bli överkörd då jag tvivlar på att jag någonsin kommer komma ihåg att kolla åt höger när jag går över övergångsställena. 

 

Hoppas även mitt rum används flitigt där hemma på Tjörn då jag missar ovanligt och once in a liftime visit från Danmark. 

Men känslorna är mixade, lättnad över att inte behöva välja eller irritering över att jag missar det.

 


Goodbye my almost lover.

Hjärnan har fattat för längesen. När kommer hjärtat efter? 

 

Nyduschad och med en citron- och olivoljsdoftande aura runt mig som baseras på en gigantisk överdosering av balsam sitter jag för sista (?) gången i lägenheten som har varit i mitt liv de senaste månaderna. 

 

Försök att packa i sista minuten är ofta min melodi och så även min melodi denna gången. Sista stund med allting, men som vanligt infinner sig inte stressen whatsoever. På gott och ont. 

Packningen går iallafall smidigare än jag trott. Eller ja, det är kläder överallt, och allt i gråskala as usual,  men bra sållat för en gångs skull. 

 

Snart ska jag träffa Lina och Therese och de har allierat sig och har hemlisar för ikväll.

 

Om ni vill veta vad vi ska göra så ska vi dricka champagne. Wioo! Fast det ska inte jag veta så jag vet inte det. 

 

6.45 bordar jag! 

Over and out.


Everything fades away.

Jag är barnet och du är den vuxna. Så bete dig som en och låt inte mig ta över rollen. Låt mig vara barnet! 



Visiting a different world.

 Åh. Det är bra. Det är riktigt bra.


When the world is burning, don't walk away.

Tillbaka till kära Göteborg efter en mycket mycket trevlig helg i Sthlm och Eskilstuna. 

Och oerhört oerhört skönt att just denna helgens aktioner och händelser gav något för en viss person. Och visst bidrog även jag och Lina lite till det också. Så mycket ljus och utstrålning av glädje har hon inte haft på en lång tid. Skönt att känna att det hände innan jag åker.

För övrigt har jag kommit på att jag verkligen inte alls gillar ordet lämnat. Det har inte en bra touch över sig. 

 

Häng med oerhört skön vuxen skedde även idag. Bra prat som egentligen skulle kommit för längesen men som blivit stoppat av flertalet saker hela tiden. 

Vi är på samma nivå. Denna där är bara xxx år äldre än mig. Skumt!

 

Och JA! nu ska jag återgå till ritande. För det har kommit, helt naturligt! Och det blir bra!! Helt otroligt att jag kan bli så påverkad av en sådan liten sak som det.

 

Det börjar även dra ihop sig nu.. Verkligen.

 


It is only a matter of time and place.

Ligger och slökollar på kanal 3 där legally blonde går varm. När det nu inte är en film med hög intressefaktor från min sida + att jag sett den innan tänkte jag att jag kunde berätta för mina otaliga, otåliga läsare där ute vad som har hänt sen min senaste snurriga brainstorm inlägg. 

 

Har hunnit med två stycken biobesök under 5 dagar. Slå det den som kan! 

Första visiten var med pappa. 2.30 timme Batman - the dark knight var inte helt fel. 

För övrigt fick jag mig ett gott skratt när far min skulle beställa biljetter och chansade hej vilt på vad den hette. Förslag som mörka natten, mörka tornet och gud vet vad hasplades ut och inte förrän efter filmen fick han den briljanta ideén att det kunde vara den mörka knekten. Trots att jag lite diskret försökt få honom att inse det redan innan filmen. Min pappa är bra på mycket, men engelska är inte hans starka sida. 

Annars innehöll det både lättsamt och djupt prat. Plus att han senare utnyttjade sina tjänster som pappa och fick mig att ladda på massa och många låtar på hans mobil. GUD vad jag är snäll. 

 

Och på fredagen var målet Tjörn där jag möttes av en trevlig syster och ett yrväder till hund. Och sedan blev jag bjuden på hemmalagad mat av mor! Det var saknat och längesen! Upptäckte även att min bror har intagit mitt rum som hans fort medan jag är borta. Även utlovandet att mina högtalare skulle snos så fort jag satte min fot på planet till London uttalades. Fredagen blev en totalt lugn kväll. Tillochmed yrvädret till hund blev nästintill död när det blev dags för soffslöande och heroesmaraton. 

 

Med en lugn kväll i bagaget åkte jag och syrran till stället som jag har hängt på från och till i hela 4 år. You've guessed right, jobbet. Det var dags för firmafest med okänd destination! 

Efter att alla samlats i bussen som skulle köra runt oss till dagens alla okända destinationer delades dagens första öl ut. och det var hof! kan det bli bättre? 

 

I myggenäskorset blev det en högersväng och alltså en dag på Tjörn. 

Första destinationen var konstutställningen i fårhagen i Pilane. Vilket jag faktiskt tänkt på att jag velat gå till tidigare men inte orkat. eller så har det inte varit så intressant så jag har haft tid. Något åt det hållet. 

Där blev det även xider- och öldrickande och korv med brödätande och indelande av grupper. Jag var medlem i grupp 1.

Grupp 1 blev avsläppta på landet någonstans på Tjörn och skulle gå en observant promenad och sedan träffa en man vid namn Henke som väntade oss. 

Under vår observanta promenad flög tankarna iväg och vi funderade så att det knakade vad det var vi skulle göra. För övrigt kom jag på det innan vi visste det. 

Vi skulle åka ribbåt! Så på med overaller, goggles och ut på havet i 50 knop. Vilket motsvarar ungefär 90 km/h. wooom sa det! 

Vi mötte upp de andra på byggplatsen av de flytande saltosillhotellen vilket även var två flugor i en smäll. Efter många om och men får man se fars arbeten genom firmafest. fantastic. yeye. när man slutligen får se det blir man faktiskt lite stolt. 

Medan resten av grupperna åkte rib och blev dumpade på dyrön, drack vi öl och åt jordnötter i princip. 

Sen fick även grupp 1 skjuts till dyrön och de tävlingar som skulle hållas där. För ja, tävlingar med höga krav att vinna skulle hållas: glassprovartävling och minigolfturnering. 

Tydligen var glassprovartävlingen grupp 1:s gren där vi fick 4 av 4 rätt. Och inte av GBs sortiment, det är för lätt. Utan av diplomis sortiment! Status! 

Minigolfturneringen kom vi tvåa i. Men får försvara mig att jag gjorde 1 hole-in-one av de totala två slag jag gjorde. 

Efter det hårda avgörandet som tillslut var tvunget att göra i minigolfturn. blev det räkmacka och alkohol av alla dess slag. Och med mat i magen tog vi det lite mer civila, men dock lite mer ocoola alternativet färjan från dyrön och fick fräscha upp oss i två rum i bergabo. 

Och efter uppiffning var det uppmöte med alla andra som inte följde med på dagen på saltosill för middag och ännu mer alkohol. 

Jag och Stefan satt och slog vad om vem som skulle vara den första att gå in i glasväggen ut till det rum där maten fanns. Det blev Deo. Och vilken smäll också! 10 poäng till Daniel! 

Sedan blev det dansdansdans hela natten lång tills det var dags att åka hem med vår kära buss. 

Även en tanke som slår mig är att jag undrar varför jag alltid kommer hem med en bag in the box av vår kära dryck vinet efter varje firmafest?! omedvetet!

yeye. det var sista firmafesten med det galna folket iallafall. 

 

Söndag innehöll mycket framochtillbaka över std och tjörn området. galet. 

Helena med nytaget körkort kom och hämta upp mig för fika och prat på sandbergs. Värt och skönt med en update från hennes sida. Det var för längesen märkte jag. 

Efter en aning försening var det linas tur att hämta upp mig och vi åkte till en Einar som slutat röka och inte ens tyckte det var gott längre. Vilket han märkte när han skulle röka med lina... 

Efter lite snack med honom och utlovandet av ett besök i stan i veckan av honom åkte vi vidare till skärhamn så lina kunde få sin efterlängtade förfest med restaurangpacket. Jag själv åkte vidare med nya edgar till stenungsund och klass reunion. Kul och se alla men blev dock inte så länge eftersom Björn ringde och ville ha sällskap av mig på förfesten. (eller så var det min icke alkoholpåverkade hjärna och tillgång till bil dem ville åt.) Anyhow åkte jag tillbaka till skärhamn med förhoppningar om färd till stan och besök på spritluckan. men icke. någon hade druckit lite för mycket och var inte i skick att åka bil. 

Så i ren protest åt jag upp deras glass, läste lite stenungsundspost och åkte vidare, nu hem, med nya edgar. Väl hemma kollade jag några futuramavsnitt och fick sedan min skönhetssömn. 

 

måndag får bli kort. Fick en sneakpeak i linas och thereses lägenhet. Sweet! Blir nästan lite sugen att stanna i kära Göteborg och vara virvelvind i deras liv. Fast bara nästan.. 

Iallfall dumpade vi grejer där och drog sedan till bergakungen för lite mat och Patrick 1,5. Förövrigt inte så kul film som jag trodde. Då vill jag hellre se batman en gång till. Sen fick jag skjuts upp till johanneberg och min välkommande säng. Som även nu är välkommande, så nu ska jag försöka skjuta bort min förkylning och samtidigt få lite skönhetssömn. Godnatt och fan vad långt det blev. Cred till den som läser romanen. Namnförslag mottages gärna. 

 

 

Ps.Heroes Nikki/Jessica spelar även den åtalade i legally blonde. Det kallar jag bra kunskap. Ds.

 


Come turning of the time.

hinder. familj. utbytbart. romantik. vilja. höstrån. mörker. ljus. olust. avslut. hemligheter. besvikelser. London. humor. Tjörn. blod. bror. öppenhet. tystnad. måleri. tankar. känslor. höblomma. ensamhet. ovilja. längtan. nytänkande. humör. hinder. psyke. lungor. hemligheter. olust. påminnelser. Göteborg. hjärta. dåtid. nutid. betydelse. tofsar. ungdom. inställsamhet. frågetecken. ärlighet. ovisshet. saknad. Danmark. prat. sthlm. tro. syster. skratt. närvaro. tillhörighet. falskhet. tårar. osäkerhet. dörrar. drömmar. leenden. vänner. hjältar. förskjutning. ångest. kärlek. vitt. fest. alkohol. gammalt. saknad. luft. vuxna. ansvar. oansvar. farbror. tårar. möten. hav. djup. mod. rädsla. feghet. ovisshet.

saknad.


What never moves, is never still.

Varför kan inte världen vara full av sanning och ärlighet? 

Så mycket och så stort som har fyllt vårt liv. Är inte det tillräckligt för att få oss att öppna ögonen? 

Jag vill kunna se - utöver alla fasader och hemligheter som finns. Och som vanligt hade jag högre tankar om allt. 

 

Pratet som skulle bli av blev inte något. Mycket på grund av instängda känslor och att det faktiskt finns folk som är bättre än mig på att fly. Men tyvärr så försvinner det inte och vi förflyttar det bara framåt tills det blir oundvikligt. 

 

Inspirationen kom och gjorde att jag försvann i det dunkla och abstrakta under några timmar. Det var skönt och längesen det fungerade. 

 

And i'm mesmerized. Åt det dåliga hållet, tyvärr. 

Om man vet att det inte har bra konsekvenser - varför gör man alltid det ändå? 


Addition.

Just det. 

Jaxon har även en egen limited edition av en tee med hans självporträtt på. Värt. 



I am not bulletproof.

Jävla käftsmällar. De gör faktiskt ont. 

 

Helt tokig dag idag. Började skakigt efter en grym kväll i vinets tecken (ölets också för den delen). Uppiffningen till kvällen pågick stadigt under i stort sett hela fredagen. Var ledig och mitt enda måste var en tvättid mitt på dagen. 

Och just det, vem är det om inte jag som glömmer nycklarna i torkrumsdörren och stänger den självlåsande källardörren bakom mig?!

Jag fixade och trixade och löste det iallafall.

 

Runt niosnåret mötte jag upp girlsgirlsgirls och drog ut. 

Vi hade kul.

 

Anyhow. Skulle även ut till jobbet idag. Min näst sista tid där för tillfället innan jag åker. K U L att jag slavat där i fyra hela år och när jag väl kan jobba får jag inget. 

Men andra får mycket. mycket. 

Missade iallafall 19 med en millisekund vilket var surt. Tog tillslut 18 istället med lite ångest i ryggsäcken men med förhoppningar att hinna ändå. Tji fick jag för vid lila bommen stannar 18 och ville nog inte vara med för han protesterade. Så hastigt och lustigt blev det ett byte till 42. Med uppgivenhet och en liten touch av panik i blicken kollade jag på busstiderna och då visade det sig att jag hade 20 min tillgodo. Antar att jag kollat fel från början. Själv slutar jag aldrig att förvåna mig själv någon gång. För en gångs skull säger jag lucky me! 

 

Själva jobbet var inte helt tokigt. Gott folk, trevliga småsnack och lagom mycket att göra. 

Fick även reda på att det finns en schäfer som egentligen inte är en schäfer men som är en schäfer ändå som heter Jaxon och är 74 cm hög och väger 45 kg. Han har även en egen hemsida och eget visitkort, vilket av skrivaren besitter ett exemplar av. 

Ibland är folk pratsugna.

 

Fick skjuts till bussen efter stängning av Inger, vilket was great för annars hade jag varit strandsatt på Tjörn, vilket inte är så kul som det låter. Utan det är värre. När väl bussen kommer, efter sisådär 20 mins väntan, och jag får på hörs ett högt: PAAULINE!! och vem var det om inte allas våran Janna. Och hon var t a n k a d. Men hon hade kul så det är bra. 

Och just det. Nyhet på västtrafik: kissepaus i 2 minuter. Trevligt. 

 

Men även solen har fläckar och det fick jag bevisat. åter igen. 

Känslokallt och egoistiskt. 

 

Imorgon ska vi prata och jag gillar inte att prata. 



Shake me, wake me.

 En insikt som infunnit sig är att ett av det bästa som finns, är att kunna sova hur länge som helst och ligga ihoprullad och halvsova under flera antal täcken och bara ha näsan framme, så att det känns som om man är en björn i ide.

 

En dag med oskrivna planer och intentionerna att bara vara och göra alla värdelösa saker man kan göra i livet, förändrades snabbt av ett samtal.

Bra snack och mycket skratt med trevliga människor är vad livet bjöd på idag. 

Ibland är det skönt att bara vara och släppa tankarna på allt. 

Och i morgon ser vi fram emot lika trevligt häng fast humöret inställt på party. 

 

Det blev även ett fall i trappa idag. Igen. Fast denna gången publikt. 

 

Det minsta jag varit orolig över för min flytt är engelskan. Min just nu vilande, slumrande engelska kommer komma tillbaka så snabbt jag hinner säga YEAH BABY! I'm in London!

Men efter ett godartat försök med mycket energi att försöka konversera trevligt med en ej svensktalande kund kom den icke infinnande oron för just den faktorn upp till ytan. Och det med rätta ska jag tala om för er!

Men förhoppningsvis lägger den sig snart då det faktiskt fortfarande är den minst oroande faktorn enligt mig! 

 

Förövrigt sitter jag och äter havregrynsgröt. Sedan när äter jag havregrynsgröt? 


RSS 2.0